foto MarleenDe eerste indruk …. en het vervolg.

Overal laat je een indruk achter, zowel tijdens een toevallige ontmoeting als tijdens een doelbewuste afspraak met iemand. Er blijft een beeld, een herinnering, achter op het netvlies en in het geheugen van de ander. Je weet zelf vaak niet precies welke indruk je achterlaat.En wat daarvan het gevolg kan zijn. Zonder dat je er weet van hebt, kan deze (eerste) indruk het verschil maken tussen wel of niet uitgenodigd worden voor een volgende ontmoeting.

In deze workshop word je je bewust van de wijze waarop jij overkomt. En ben je daar dan gelukkig mee, of zou je dat willen veranderen? Het kan zijn dat je verbaasd bent over de wijze waarop de ander jou ziet. Of je bent tevreden en trots dat jouw uitstraling klopt met het gevoel dat je wilt overbrengen.

Wat wil je dat iemand aan jou opmerkt? Wat wil je communiceren? Welk beeld past daarbij? Welk verhaal vertel je, zonder woorden? Het is belangrijk is om je echtheid, je authenticiteit te benadrukken. Dan ben je geloofwaardig. Dan kan jij een compleet persoon laten zien.

 

De kracht van je gedachten.

Je wil best iets veranderen, maar je vindt het moeilijk. Het lijkt het alsof je vastgebakken zit in oude patronen, en vind je het lastig om iets anders te proberen. Voor veel mensen geldt dat ze hun talenten niet ten volle benutten. Soms ken je je eigen mogelijkheden en talenten onvoldoende; soms word je gehinderd door belemmerende ideeën over jezelf, ideeën die zelfontplooiing en groei remmen. Overtuigingen en de betekenis die wij aan gebeurtenissen hechten, bepalen ons gedrag en onze stemming. En ze kleuren het verhaal dat we over onszelf willen vertellen, in negatieve zin. Hoe kan je er nu voor zorgen dat je een ander, verhaal gaat vertellen,met een positief gevoel en krachtige uitstraling?

Op creatieve en speelse wijze helpt deze workshop om jouw eigen verhaal vorm te geven.

 

Marleen van Noort is docent beeldende vorming, trainer & coach bij Marleen van Noort Co-Creatie. Samen creëren we een nieuwe situatie, een nieuwe vorm.

Mijn visie is gebaseerd op het uitgangspunt dat jij de regie van je eigen leven in eigen handen neemt. Ik leer je naar je innerlijke kompas te luisteren en ernaar te gaan handelen.
Ik begeleid je bij het doorzien van patronen en leer je nieuwe alternatieven voor je gedrag te creëren. Ik help je je bewust te maken van jouw overtuigingen, van jouw kracht en vermogen om nieuwe situaties het hoofd te bieden. Daarvoor gebruik ik technieken en methodieken uit NLP, RET en Motivational Interviewing.
Ik houd ervan om creatieve technieken in te zetten. Creativiteit helpt je om lastige zaken en onderwerpen op een andere manier te bekijken.